Küpsetatud Iberico sealiha värske salatiga
neljale
- 500 g Iberico sealiha kaelatükki
- soola
- pipart
Lõika liha paari cm paksusteks viiludeks. Maitsesta soola ja pipraga ja pruunista kuumal pannil kõigist külgedes. Tõsta eelkuumutatud 200 kraadisesse ahju järelküpsema umbes 10 minutiks. Lase ahjust võtmise järel ja enne söömist lihal pisut “puhata”.
Salat
- 1 kurk
- 2 sl redise idusid
- 10 füüsalit
- 1 tl musti seesamiseemneid
Salatikaste
- 1 tl sojakastet
- 2 sl oliiviõli
- 1 laimi mahl
- 1 tl seesamiõli
- 1 tl rafineerimata roosuhkrut
- pipart
Pigista kaussi laimimahl, lisa sojakaste ja õlid, klopi kergelt segamini. Maitsesta suhkru ja musta pipraga. Haki salati komponendid ja vala vahetult enne serveerimist peale kaste.