Kõrvitsarull
Kõrvitsabiskviit
- 6 muna
- 1 dl heledat muscovado suhkrut
- 1 dl kõrvitsapüreed *
- 100 g jahu
- soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl piparkoogimaitseainet (või jahvatatud ingverit, -kaneeli, -kardemoni ja -nelki)
- 1 tl vanillisuhkrut
Tuhksuhkrut ja pähkleid kaunistamiseks
Tõsta kreemi jaoks ained toatemperatuurile soojenema.
* Kõrvitsapüree valmistamiseks lõika kõrvits 1 cm paksusteks viiludeks, eemalda sisu ja seemned. Pane küsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus 20-30 minutit. Eemalda koor ja püreesta sauseguriga.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega jahu, sool, vanillisuhkur, küpsetuspulber ja vürtsid omavahel. Lisa munavahule kõrvitsapüree ja sõelu juurde kuivained. Sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Pane lauale uus küpsetuspaber ja raputa see üle rafineeritud suhkruga. Tõsta küpsenud biskviit küpsetuspaberi servadest hoides tagurpidi suhkruga kaetud paberile. Eemalda ettevaatlikult vana küpsetuspaber. Rulli biskviit kokku. Jäta jahtuma. Jahtumise ajal valmista kreem.
Kreem
- 200 g ricottat
- 200 g Kreeka jogurtit
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 sl tuhksuhkrut
- 1 apelsin
Sega ricotta ja jogurt. Riivi juurde apelsini koor (ainult oranž osa), lisa suhkrud ja sega ühtlaseks. Fileeri apelsin ja lõika kuubikuteks. Rulli jahtunud biskviit lahti ja määri kreemiga, tõsta peale apelsini tükid. Rulli kokku. Keera toidukile sisse ja tõsta külmkappi. Hoia paar tundi kuni üle öö külmkapis. Lõika ebatasased otsad ära ja kaunista pähklite ning tuhksuhkruga.