Kooremagustoit marineeritud marjade ja krõmpsuva beseega
Panna cotta
- 1 vanillikaun
- 6 dl (vahu)koort
- 1 dl täispiima
- 1,5 dl tarretisesuhkrut
Lõika vanillikaun pikuti pooleks ja tõmba terava noaga mõlemast poolest seemned välja. Aseta seemned, kaunad, koor ja piim koos tarretisesuhkruga paksupõhjalisse potti, kuumuta pidevalt segades keemiseni ja lase u 30 sekundit keeda. Eemalda kaun ja vala segu 4-6 magustoidukaussi või pokaali. Lase jahtuda ja aseta külmkappi kuni magustoit on täielikult tahenenud (kulub paar tundi).
Marineeritud marjad
- 500 g maasikaid (osaliselt võid asendada vaarikate ja mustikatega)
- 1-2 sl meelepärast tsitrus- või marjalikööri
- 1 sl heledat siirupit
Kaunistamiseks
- mündi- või melissilehti
- peotäis beseeküpsiseid
Sega puhastatud marjad (suuremad maasikad lõika pooleks või neljaks) kausis alkoholi ja siirupiga ning lase u 10 minutit toatemperatuuril seista. Serveerimisel jaota marjad pokaalide vahel ning puista peale murendatud beseeküpsiseid ja mündi- või melissilehti.