Kõige paremad šokolaaditükkidega küpsised
u 14 tk.
- 200 g toasooja võid
- 0,75 dl suhkrut
- 0,75 dl heledat muscovado suhkrut või fariinsuhkrut (või kasuta ainult 1,5 dl suhkrut)
- 1 sl vanillisuhkrut
- 4 dl nisujahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soola
- 100 g tumedat šokolaadi
Mikserda täiesti pehme või suhkrutega kreemiks. Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga. Vala jahu võikreemi juurde ja sega ühtlaseks. Haki šokolaad. Sega šokolaaditükid taina hulka.
Tõsta tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuhjakesed. Seda on hea teha kahe supilusikaga – võtad ühe supilusikaga kausist tainatörtsu ja teise supilusikaga lükkad selle plaadile. Vormi käega plaadil küpsised veidi ümaramaks ja vajuta õrnalt sutsuke madalamaks.
Et küpsised vajuvad küpsedes veelgi laiemaks, tuleb nende vahele kindlasti jätta ruumi. Paras on ühel ahjuplaadil küpsetada korraga 7 küpsist.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures u 10 minutit, kuni küpsised on alt ja külgedelt veidi värvi saanud, aga seest veel pehmed. Küpsetuspulbri mõjul tõusevad küpsised vahepeal ahjus kõrgemaks, see aga hiljem taandub.
Tõsta plaat ahjust, lase küpsistel plaadil seista 2-3 minutit ja tõsta seejärel restile jahtuma. Kui sul resti ei ole, lase jahtuda sealsamas ahjuplaadil. Esialgu tunduvad küpsised väga pehmed, aga ole mureta – jahtudes nad muutuvad kõvemaks ja mõnusalt muredaks.