Kohvi-porgandikook
Kaheksale
Porgandiook
- 4 muna
- 1,5 dl rafineerimata roosuhkrut
- 1,5 dl mahedamaitselist õli (nt.viinamarjaseemneõli)
- 400 g porgandeid
- 100 g hapukoort
- 250g jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
Kohvi- mascarpone kreem
- 100 g toasooja võid
- 500 g toasooja mascarponet
- 80 g tumedat muscovado suhkrut
- 2 tl lahustuvat kohvi
Lisaks
- u 0,5 dl musta kohvi immutamiseks
- 80 g Kreeka pähkleid
- 1 sl tumedat muscovado suhkrut
- 1 tl kakaopulbrit
Klopi vispli või mikseri abil kokku munad, suhkur, õli ja hapukoor. Sega eraldi nõus kokku jahu, sool ja küpsetuspulber ning sega see hoolega taina hulka. Viimasena lisa võimalikult peeneks riivitud ja eelnevalt kooritud porgandid. Vala pool tainakogusest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või madala äärega u 25 x 35 cm küpsetusvormi ning küpseta 200 kraadises ahjus u 10 minutit. Korda sama ka ülejäänud tainaga. Lõika saadud põhjad pooleks ja immuta kergelt kohviga.
Haki pähklid ja sega suhkruga ning rösti 180-kraadises ahjus u 5 minutit. Sega hoolega läbi ja vajadusel haki veel veidi.
Kreemi valmistamiseks sega lahustuv kohvi 1 tl veega. Vahusta mikseri abil mascarpone, või, kohvisegu ja suhkur ühtlaseks. Määri täielikult jahtunud koogipõhjadele u pool kreemikogusest ja lao koogiks kokku. Tasanda ääred ja kata kook ülejäänud kreemiga. Soovi korral võid kasutada ka kondiitripritsi pealmise osa kaunistamiseks. Suru koogi külgedele jahtunud pähklisegu ja sõelu koogile kakaopulber ning serveeri.