Kirsi galette

Põhi

  • 100 g külma võid
  • 2 dl nisuhaju
  • 1 dl mandlijahu
  • 20 g martsipani
  • 1 muna
  • 2-3 sl heledat muscovado suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Täidis

Serveerimiseks jäätist ja tuhksuhkrut

Lõika või kuubikuteks, lisa jahud, riivitud martsipan (parem on riivida, kui hoiad martsipani külmkapis) muna, suhkrud ja näpi sõrmede vahel tainas ühtlaseks või kasuta lõiketeraga köögikombaini. Töötle kuni moodustub tainapall. Keera tainas köögikilesse ja pane külmkappi tahenema.
Puhasta kirsid kividest.
Rulli tainas küpsetuspaberi peal õhukeseks kettaks. Riivi peale martsipan ja lisa kirsid, jäta taina äärest u 2cm vabaks. Tõsta taina ääred täidise peale.
Küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit, kuni ääred on saanud kuldse jume.
Serveeri koos jäätisega ja puista peale tuhksuhkrut.