Kihiline peedi-juustusalat

6 sööjale

  • 400 g keedetud peeti
  • 300 g juustu
  • 4 keedetud muna
  • 3-4 väiksemat marineeritud kurki
  • 200 g külmutatud herneid

Kaste:

  • 200 g hapukoort
  • 200 g majoneesi
  • soola-pipart

Marineeritud kurgid:

  • 2 kg kurke
  • 1,5 l vett
  • 3 sl suhkrut
  • 3 sl soola
  • 5 sl 30%-list äädikat
Lase kurkidel 6 tundi külmas vees taheneda ja seejärel lao puhtasse 3-liitrisesse purki. Marinaadi jaoks kuumuta potis vesi, sega juurde suhkur, sool ja äädikas. Vala marinaad kurkidele, sulge purgid õhukindlalt. Jäta paariks päevaks marineerima.
Salati jaoks vala külmunud herned keeva veega üle ja jäta nõrguma. Riivi peet, juust ja munad jämeda riiviga. Haki marineeritud kurgid. Sega kokku kastmeained. Vala klaaskausi põhja herned, seejärel riivitud munad, siis kolmandik kastmest. Kastme peale riivitud juust, edasi riivitud peet ja seejärel hakitud kurk. Kõige peale vala ülejäänud kaste. Lase salatil paar tundi külmkapis maitsestuda. Kaunista hakitud maitserohelisega.