Kevadrohelistest taimedest salat kikerherneste, feta ja jõhvikatega

Vaja läheb:

  • 1 purk (400 g) kikerherneid
  • 150 g fetajuustu
  • peotäis kuivatatud jõhvikaid
  • paar peotäit värsket kevadrohelist: võilille-, naadi- ja nurmenukulehti, jänesekapsaid ning hapuoblikaid

Kaste:

  • 4 sl oliiviõli
  • 3 sl sidrunimahla
  • 1 sl heledat suhkrusiirupit
  • u 0,5 tl tšillihelbeid
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • sutsuke soola
  • musta pipart
Nõruta kikerherned ning loputa sõelal külma veega. Tükelda fetajuust. Tõsta kevadroheline, kikerherned, fetatükid ja jõhvikad kaussi.
Vispelda kokku vajalikud ained kastme jaoks, maitse ning lisa vajadusel soola, magusat või vürtsi. Vala kaste salatile ja sega korralikult läbi. Ja siis jääb üle vaid nautida!