Kergelt tšilline tomatisupp

1-le
  • 300 g tomateid
  • 4 kirsstomatit
  • 2 tl tumedat muscovado suhkrut 
  • 0,5 g tšillit
  • 100 ml palsamiäädikat
  • punet
  • 4 suuremat basiilikulehte
  • 50 ml kanapuljongit
  • soola
  • pipart
  • 4 sl õli
  • 2 küüslaugu küünt
  • 25 g punast sibulat
  • 1 tl valgeveini äädikat
Pane tomatid 20 sekuniks kuuma vette, siis eraldub koor paremini, tükelda tomatite viljaliha väiksemateks tükkideks ning küpseta kuumal pannil õlis koos küüslaugu ja sibulaga. Vala peale kuum puljong ja keeda mõned minutid. Purusta segu blenderis ja lisa ka maitseained ning suhkur. Kontrolli maitset, vajadusel lisa maitseaineid juurde. Serveeri jahutatult.
Küpseta kirsstomateid ahjus 100 kraadi juures 30 minutit koos soola pipra ja punega. Supi peale keeda palsamiäädikast ja 1 tl muscvado suhkrust magus kaste. Keeda kastet kokku, kuni see pakseneb ja saavutab kreemja oleku.