Kardemonihõnguline marja-banaanikeeks šokolaadiga

  • 180 g nisu- või riisijahu
  • 1 tl soodat
  • 2 tl küpsetuspulbrit (kui kasutad nisujahu, siis piisab 1 tl küpsetuspulbrist)
  • näpuotsatäis soola
  • 0,5-1 tl peenestatud kardemoni
  • 60 g  heledat muscovado suhkrut
  • 0,6 dl neutraalse maitsega õli
  • 80 g maitsestamata jogurtit või keefiri
  • 2 sl kanget alkoholi (nt rumm, konjak) või külma kanget kohvi
  • 2 suurt toasooja muna
  • 3 hästi küpset keskmist või suuremat banaani
  • 100-150 g marju
  • 100 g tükeldatud (tumedat) šokolaadi (võib ka rohkem)
  • tuhksuhkrut

 

Sega sõelutud jahu sooda, küpsetuspulbri, soola ja kaneeliga. Teises (suuremas kausis) sega suhkur õli, keefiri, alkoholi või kohvi ja kergelt lahti klopitud munadega. Lisa kahvliga purustatud banaanid ja sega läbi. Vala hulka kuvained ja sega õrnalt ühtlaseks tainaks. Sega hulka tükeldatud šokolaad ja suurem osa marjadest.

Vala tainas keeksivormi, mille põhjas on küpsetuspabeririba, ääred määritud võiga ja puistatud üle jahuga. Puista peale ülejäänud marjad ja küpseta ahjus 170 kraadi juures vähemalt 1 h kuni keskossa sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja.

Lase keeksil u 15 minutit taheneda, eemalda vormist ja jäta restile jahtuma. Soovi korral sõelu peale tuhksuhkrut.