Karamellistatud pekaanipähklitega talvine vitamiinisalat
Kogus: 3-4-le
- 300 g rooskapsaid, puhastatuna ja poolitatuna
- 2-3 avokaadot, tükeldatuna
- 200 g rediseid, õhukeste viiludena
- 1 granaatõuna seemned
- 100 g parmesani juustu, õhukeste viiludena
- salatirohelist, spinatit või lehtkapsast
Salatikaste
- 3-4 sl oliiviõli
- 2-3 sl sidrunimahla
- 2 küüslauguküünt, hästi peeneks hakituna
- 1 sl mett
- soola ja pipart
Karamellistatud pekaanipähklid
- 3 dl pekaanipähkleid
- 50 ml rafineerimata roosuhkrut
- 20 g võid
Valmista esmalt karamellistatud pekaanipähklid. Selleks kuumuta pann keskmisel kuumusel. Lisa pannile suhkur ja või, lase võil sulada, sega läbi ja tõsta siis pannile ka pekaanipähklid. Pidevalt pannitäit segades kuumuta, kuni suhkur hakkab sulama ja karamellistuma. Selleks võib kuluda umbkaudu 5 minutit. Kuumuta, kuni kogu suhkur on sulanud. Sega hoolikalt pähklitega läbi ja kalla siis segu küpsetuspaberile. Jahuta. Murra pähklid väiksemaks.
Salati valmistamiseks puhasta ja poolita rooskapsad ning keeda neid soolaga maitsestatud vees 2-3 minutit. Jahuta kohe külma vee all ja tõsta kõrvale. Lisa rooskapsastele salatirohelist, lisa ka tükeldatud avokaado, õhukesteks viiludeks lõigatud redis ning granaatõunaseemned ja parmesani juust.
Sega kokku salatikastme ained. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla salatikaste salatiainetele ja sega läbi ning tõsta taldrikutele või serveerimiskaussi. Puista peale karamelliseeritud pekaanipähklid. Serveeri kohe.