Kamavaht šokolaadi-besee ja marineeritud maasikatega

Beseed

  • 3 munavalget
  • 150 g tuhksuhkrut
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 2 tl kakaopulbrit
Mikserda munavalgeid pehmete tippude tekkimiseni. Lisa pidevalt mikserdades vähehaaval suhkur ja vahusta, kuni munavalgevahul tekivad jäigad tipud. Sega kokku kakaopulber ja kas riivitud või peenelt hakitud šokolaad ning lisa õrnalt spaatliga alt üles segades munavalgevahule. Tõsta munavalgevaht supilusikaga või pritskotti kasutades küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 140 kraadi juures u 40-50 minutit. Võta küpsenud beseed ahjust ja tõsta restile jahtuma. Beseed jäävad pealt krõbedad ja seest pehmed.

Vaht ja maasikad

  • 500 g maasikaid
  • 2 sl Cointreau’d või brändit või rummi
  • 5 sl suhkruroosiirupit
  • 400 g kohupiimapastat
  • 3 sl kamajahu
  • 200 ml vahukoort
  • kaunistamiseks mündi või melissi lehti
Puhasta ja tükelda maasikad, sega kausis 2 sl suhkruroosiirupi ja alkoholiga ning lase vähemalt 15 minutit marineeruda. Vahusta vahukoor. Sega teises kausis kohupiimapasta kama, 3 sl suhkruroosiirupi, tükkideks pudistatud u 6-7 besee (u 100 g) ja kolmandiku maasikatega ning sega õrnalt sisse vahustatud vahukoor. Serveerimisel tõsta vahu peale ülejäänud maasikad koos vedelikuga ja pudista peale veel paar beseed.