Kamaruudud

u 9 tk

  • 170 g võid
  • 2 dl (u 130 g) tumedat muscovado suhkrut
  • 250 g kamašokolaadi
  • 3 muna
  • 50 g (u 0,5 dl) jahu
  • 2 sl kamajahu
  • 1 sl kakaopulbrit (100%)
  • 0,5 tl meresoola

Kuumuta potis keskmise kuumuse juures segades tükeldatud või ja suhkur, kuni moodustub ühtlane mass. Tõsta segu tulelt ja lisa 200g tükeldatud kamašokolaadi. Sega ühtlaseks. Lase hetk jahtuda, seejärel lisa ükshaaval kergelt vispliga segades munad. Ära klopi, vaid sega pigem võimalikult rahulikult, aga nii, et tainas saaks ühtlane. Sega omavahel jahud, kakao ja sool ning lisa tainale. Sega ühtlaseks. Kõige lõpuks lisa veel järele jäänud 50 g tükeldatud kamatahvlit ning sega veel veidi.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ca 24 x 24cm suurusesse küpsetusvormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni vormisisu on äärtest küps ja keskelt tahenenud. Tõsta kook vormist ja lase jahtuda. Seejärel lõika ruutudeks ja soovi korral sõelu peale veel veidi kakaopulbrit. Kui kamatahvlit jäi veel järele võid mõned tükid ka vesivannil sulatada ja koogitükkidele või veel lahti lõikamata koogile niristada.