Jõuluhõnguline muffinipärg

Jõulumuffinid

  • 100 g võid
  • 1 dl tumedat muscovado suhkrut
  • 2 muna
  • 1 dl Kreeka jogurtit
  • 3 dl jahu
  • 3 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • peotäis jõhvikaid
  • peotäis pekaanipähkleid
  • 1-e apelsini koor riivituna

Hõõru toasoe või suhkruga kreemjaks. Lisa ükshaaval munad ja sega ühtlaseks. Sega juurde jogurt ja riivitud apelsinikoor. Lõpuks lisa piparkoogivürtsi  ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Puista tainasse hakitud pähklid ja jõhvikad. Jaga tainas muffinivormidesse.

Küpseta 170 kraadises ahjus 20 minutit. Kontrolli küpsust tikuga, kui muffini keskele torgatud tikule tainast külge ei jää on need valmis. Lase jahtuda.

Kreem

  • 200 g toorjuustu
  • 2 sl tuhksuhkrut
  • 200 ml vahukoort
  • 2 tl vanillisuhkrut

Vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga. Mikserda vahukoor koos vanillisuhkruga pehmete tippudeni. Sega vahukoor kergete tõstetega toorjuustuga. 

Kaunistuseks

  • 200 g piimašokolaadi
  • tuhksuhkrut

Pane  šokolaaditahvel koos ümbrispaberiga keevasse vette ja lase sulada. Tõsta välja ja kuivata pakend. Katsu, et šokolaad on sulanud. Puista kandikule paksem kiht tuhksuhkrut, lõika šokolaadiümbrise otsast pisike nurk ära ja pigista šokolaadist pikad ribad tuhksuhkrule. Puista läbi sõela veel šokolaadile tuhksuhkrut. Tõsta kandik 10 minutiks külmkappi tahenema. 

Kokkupanek

Säti muffinid ringikujuliselt taldrikule, määri pealt ja külgedelt kreemiga. Kaunista šokolaadist          “okstega”.