Jõuluaja šokolaadi-marjakook

kaheksale

Põhi

  • 120 g piparkooke
  • 50 g võid
  • 1 sl 100 % kakaopulbrit

Täidis

Kate

Lisaks soovi korral jõhvikaid, granaatõunaseemneid, külmkuivatatud vaarikaid

Purusta piparkoogid köögikombainis, lisa sulatatud või ja kakao ning suru segu küpsetuspaberiga nii põhjast kui äärtest vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi (et paber paremini kinnituks, määri vorm enne kergelt toiduõliga). Aseta vorm külmikusse, kuni valmistad täidist.

Selleks haki šokolaad ja kuumuta see vaiksel tulel potis koos 1 dl vahukoorega, kuni mass on sulanud. Lase paar minutit jahtuda, seejärel klopi vispli abil korraga sekka munakollased. Klopi, kuni saad ühtlase läikiva segu. Kui segu juhtub tükki minema, lisa veidi kuuma vett ja jätka kloppimist. Vahusta järele jäänud koor koos suhkruga ja lisa paar supilusikatäit šokolaadisegu hulka. Sega ja vala šokolaad ettevaatlikult segades ülejäänud koore hulka. Vala segu koogivormi ja jäta külmkappi üle öö tahenema.

Katte valmistamiseks keeda glögi kõrgel kuumusel, kuni see on vähenenud poole võrra. Lisa vesi ja tarretisesuhkur ning lase keema tõusta. Keeda paar minutit, kuni vedelik on selginenud, seejärel lisa segades külmutatud kirsid ja kurna segu sõelal. Vala koogile vedelik ja säti kiirelt peale kirsid, enne kui need liialt tarretuvad. Kui segu või marjad kipuvad liiga kiirelt tarretuma, kuumuta neid korraks veel, nii saad jälle vedelama segu. Lisa koogile ka muid marju, kui neid kasutad. Lase kattel külmikus täielikult taheneda.

Eemalda vorm ja ettevaatlikult küpsetuspaber ning serveeri.