Jõulu-šokolaadikook
kaheksale
Kook
- 200 g võid
- 2 dl / 150 g fariinsuhkrut
- 1 tl piparkoogimaitseainet
- 200 g tumedat (56%) šokolaadi, hakitud
- 4 muna
- 2 dl/125g jahu
Katteks
- 200 g toasooja maitsestamata toorjuustu
- 1 dl vahukoort
- 1 sl tuhksuhkrut
- 1 tl matcha pulbrit
- väike peotäis värskeid või külmutatud jõhvikaid
- soolapulki
Sulata potis või koos suhkruga, samal ajal segades. Sega sekka piparkoogimaitseaine. Keera kuumus maha ja lisa kolmveerand tükeldatud šokolaadikogusest ning lase sulada. Sega läbi ja klopi veidi jahtunud šokolaadisegu hulka ükshaaval munad. Viimasena lisa segades jahu ja peale lõpuks ka järele jäänud šokolaaditükid. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud, u 22 cm läbimõõduga ümmargusse koogivormi ja küpseta 180-kraadi juures 30 minutit. Kook peaks keskelt jääma veidi võdisev, kuid olema muidu küpsenud moega.
Lase koogil vormis täielikult jahtuda. Enne serveerimist kalla matchale 1-2 sl kuuma vett ja sega ühtlaseks vedelavõitu pastaks. Vahusta toorjuust vahukoore ja tuhksuhkruga. ja Tõsta toorjuustusegu koogile (lõika kook soovi korral juba enne kreemiga katmist viiludeks), aga jäta paari supilusika jagu kreemi veel kaussi alles. Sega see machaga ja tripsuta koogile. Tõmba lusikavarre abil kook rohelisetriibuliseks ja puista peale jõhvikaid. Suska iga koogilõigu äärde väike soolapulgajupp, nii et iga koogitükk meenutaks väikest kuusepuud.