Jäine kitsejuustu-jõhvika kook
Kuuele kuni kaheksale
Jõhvikakaste:
- 200 g jõhvikaid
- 1 dl moosisuhkrut
- 1/2-1 tl kardemoni
- 1-2 tähtaniisi
- hakitud pistaatsiapähkleid
Jõhvikakastme jaoks keeda jõhvikaid koos moosisuhkru, kardemoni ja tähtaniisiga umbes 15-20 minutit ning seejärel jahuta.
Põhi:
- 100 g datleid
- 100 g sarapuupähkleid
- 1-2 sl kookosõli
Siis valmista koogipõhi. Selleks töötle köögikombainis pähklid ja datlid ühtlaseks massiks. Lisa sulatatud kookosõli ja sega kõik läbi. Vooderda keeksivorm või muu sobilik nõu kilega ja suru sinna põhjale koogipõhi.
Kitsejuustujäätis:
- 2 dl 35%-list koort
- 150 g kitsepiimast toorjuustu
- 100 g tavalist toorjuustu
- 2-3 sl rafineerimata roosuhkrut
- ühe vanillikauna seest kraabitud seemned
Kitsejuustujäätise jaoks vahusta koor koos toasooja kitsepiima ja tavalise toorjuustuga ning suhkru ja vanilliseemnetega kreemjaks vahuks. Kalla pool kitsejuustukreemist koogipõhjale ning sinna peale pool jõhvikakastmest. Jõhvikakastmele kalla jälle kitsejuustukreem ning kõige peale taas jõhvikakaste. Tõmba lusikaga pealmine kiht paari liigutusega veidi segamini. Aseta sügavkülma vähemalt 5 tunniks kuni üle ööl.
Enne serveerimist tõsta jäine kook veidi aega enne serveerimist toatemperatuurile, et ta veidi sulaks ja muutuks kreemjamaks. Puista serveerides peale hakitud pistaatsiapähkleid.
Nautimiseks loodud!