Ingveri-apelsinikook
Kook
- 200 g toasooja võid
- 100 g fariinsuhkrut
- 100 g heledat suhkrusiirupit või tumedat suhkrusiirupit
- 3 muna (M)
- 200 g nisujahu
- 1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- näpuotsaga soola
- 80 g värsket ingverijuurt
- pool apelsini
Kate
- 200 g toasooja toorjuustu
- 80 g toasooja pehmet võid
- 60 g tuhksuhkrut
ribastatud apelsinikoort
Mikserda või suhkruga kreemiks. Vala sisse siirup, sega läbi. Lisa ükshaaval munad, iga lisamise järel mikserda läbi.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Lisa tainale, sega läbi. Koori ingverijuur. Purusta ingver köögikombainis või haki noaga võimalikult peeneks. Võid ingverijuure ka riivida. Sega tainasse. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga. Vala tainas vormi ja küpseta 180 kraadi juures u 45 minutit.
Võta kook ahjust ja lase jahtuda. Torka grilltiku või hambaorgiga sisse mõned augud. Nirista apelsinipoolikust peale mahl. Lase tunnike imbuda ja maitsestuda.
Mikserda toorjuust pehme või ja tuhksuhkruga kreemiks. Määri koogile. Puista peale apelsinikoort.