Hiinapärases vürtsikas kastmes lillkapsas

Kogus: 4-6-le

 

  • 1 lillkapsapea, õisikud eraldatud
  • 2 sl maisitärklist
  • 2 sl kookospiima või koort
  • 70 ml + 2 sl sojakastet
  • 3 sl Teriyaki kastet
  • 2 sl  tumedat siirupit
  • 2 sl riisiäädikat
  • 1 sl õli
  • 2 küüslauguküünt, hakituna
  • pöidlasuurune jupp ingverit, hakituna
  • ½-1 tšillipipar, hakituna
  • 3-4 vart rohelist sibulat, hakituna
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • peotäis maapähkleid või India pähkleid, kergelt röstituna

 

Tõsta lillkapsaõisikud suuremasse kaussi ja lisa sinna ka 1 supilusikatäis tärklist. Sega läbi ja lisa ka kookospiim või koor ja 2 supilusikatäit sojakastet. Sega kõik läbi. Kuumuta ahju grillrežiim maksimumkuumuseni. Laota lillkapsas ahjuplaadile ja tõsta ahju grillelemendi alla. Rösti umbkaudu 5-7 minutit, kuni esimesed pruunid servad hakkavad lillkapsale tekkima. Alanda siis kuumus 180-200 kraadini ja rösti veel umbkaudu 5 minutit, kuni lillkapsaõisikud on pehmed.

Valmista kaste. Selleks sega sojakaste, Teriyaki kaste, siirup, äädikas ja must pipar. Lisa 50 ml vett ja 1 supilusikatäis tärklist ja sega kõik läbi.

Kuumuta pannil õli ning prae küüslauk, ingver ja tšillipipar õli sees mõne minuti jooksul läbi. Lisa pannile kastmesegu ja lase keema tõusta. Sega juurde lillkapsas ja kuumuta kõik koos läbi kuni kaste pakseneb ja muutub läbipaistvaks. Sega juurde ka pähklid. Kui kaste tõmbab liiga paksuks, lisa veidi vett. Serveerides puista peale hakitud rohelist sibulat. Paku juurde aurutatud basmati riisi.