Hiina apelsinikana
Vaja läheb:
- 400 g broilerifileed
- 2 küüslauguküünt
- õli praadimiseks ja frittimiseks
- soola ja pipart
- Serveerimiseks rohelist sibulat ja seesamiseemneid.
Apelsinikaste:
- 100 ml värskelt pressitud apelsinimahla
- 1 tl peeneks riivitud apelsinikoort
- 2 sl tšillikastet (nt Sriracha)
- 6 sl kanapuljongit
- 2 sl sojakastet
- 3-5 sl rafineerimata roosuhkrut
- 1-2 sl riisiäädikat (võib asendada veiniäädikaga)
- 1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva valget veini (võib ka ära jätta)
- 2 tl maisitärklist
Frittimistainas:
- 1 lahtiklopitud muna
- 60 ml sõelutud jahu
- 2 sl maisitärklist
- 50 ml külma vett
- ½ tl küpsetuspulbrit
- näpuotsaga soola
Sega kõik apelsinikastme komponendid väikeses kausis kokku ja tõsta kõrvale.
Sega frittimistaina ained kokku, kuni moodustub ühtlane tükkideta tainas. Tõsta kanatükid taina sisse ja sega nii, et need oleksid ühtlaselt tainaga kaetud.
Kuumuta vokkpannil või suuremal pannil korralik kogus õli. Õli kuumust võid kontrollida saiatükiga, mis peab pruunistuma õlis 30 sekundi jooksul. Aseta frittimistainas segatud kanatükid kuuma õli sisse ja friti neid seni, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Tõsta majapidamispaberile nõrguma, et liigne õli eemaldada. Tõenäoliselt tuleks kanatükke frittida kahes-kolmes jaos, et panni mitte üle koormata. Tõsta kanatükid pannilt ning kalla üleliigne õli ära. Vajadusel puhasta vahepeal vokkpanni.
Kuumuta pannil paar supilusikatäit õli ning voki küüslauku, kuni see muutub aromaatseks. Lisa pannile apelsinikaste ja kuumuta, kuni kaste muutub paksemaks ja läikivaks. Maitse kastet ja vajadusel lisa soola, pipart, tšillikastet, suhkrut. Enne pannilekallamist sega kaste läbi, et põhjavajunud tärklis ülejäänud vedelikuga seguneks.
Kalla kastme sisse frititud kanatükid ning sega kuumutades läbi nii, et kanatükid oleksid ühtlaselt kastmega kaetud.
Serveeri kohe ja enne serveerimist lisa hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid. Juurde paku aurutatud basmati riisi või muud meelepärast.