Hautatud hanekoib hapukapsa, kartulipüree, sibulamoosi ja haneleemega
- 2 hane koiba
- 1 porgand
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 200 ml valget veini
- paar vart tüümiani
- pipart
- soola
- vett
Võta ahjuvorm ja lisa sinna kõik komponendid. Vett pane nii palju, et hanekoivad oleksid kaetud. Kata fooliumiga ja pane 160-kraadisesse ahju ja lase küpseda 3 tundi. Võta koivad vormist välja ja prae võis pruuniks.
Sibulamoos
- 5 punast sibulat
- 2 pokaali punast veini
- 100 g moosisuhkrut
Koori sibulad ja haki kuubikuteks. Pane kõik komponendid potti ja hauta tasasel kuumusel, kuni vein on aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga.
Kartulipuder
- 5 kartulit
- ½ klaasi piima
- 200 g võid
- soola
- pipart
Keeda kartulid pehmeks, kurna. Lisa või ja piim. Tambi mass pudruks ja maitsesta.
Hapukapsas
- 500 g hapukapsast
- 3 küüslauguküünt
- 300 g võid
- suhkruroosiirupit
- soola
- pipart
Pane hapukapsas ja küüslauk potti. Kuumuta kõrgel kuumusel umbes 8 minutit. Lisa või, siirup ja hauta tasasel tulel veel 10 minutit.