Hautatud hanekoib hapukapsa, kartulipüree, sibulamoosi ja haneleemega

  • 2 hane koiba
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 200 ml valget veini
  • paar vart tüümiani
  • pipart
  • soola
  • vett
Võta ahjuvorm ja lisa sinna kõik komponendid. Vett pane nii palju, et hanekoivad oleksid kaetud. Kata fooliumiga ja pane 160-kraadisesse ahju ja lase küpseda 3 tundi. Võta koivad vormist välja ja prae võis pruuniks.

Sibulamoos

  • 5 punast sibulat
  • 2 pokaali punast veini
  • 100 g  moosisuhkrut
Koori sibulad ja haki kuubikuteks. Pane kõik komponendid potti ja hauta tasasel kuumusel, kuni vein on aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga.

Kartulipuder

  • 5 kartulit
  • ½ klaasi piima
  • 200 g võid
  • soola
  • pipart
Keeda kartulid pehmeks, kurna. Lisa või ja piim. Tambi mass pudruks ja maitsesta.

Hapukapsas

Pane hapukapsas ja küüslauk potti. Kuumuta kõrgel kuumusel umbes 8 minutit. Lisa või, siirup ja hauta tasasel tulel veel 10 minutit.