Grillvutid ja punase ploomi – sibula vardad
4-le
- 4 vuti grillfileed
- 4 spl sojakastet
- 2 spl ploomikastet
- 1 spl suhkruroosiirupit
- paar tilka tabascot
- veerand teelusikat riivitud küüslauku
- veerand teelusikat riivitud ingverit
- 4 punast ploomi
- 2 punast sibulat
- värsket koriandrit
Sega marinaadiained kokku, määri vutid mõlemalt poolt marinaadiga ja jäta paariks tunniks maitsestuma. Lõigu ploomid neljaks, sibulad kaheksaks sektoriks, lüki ploomi- ja sibulasektorid vaheldumisi puidust grillvarrastele. Kui grill kuum, tõsta vutid marinaadist ja pane marinaad kõrvale. Esmalt pane grillile ploomivardad, silu neid mõlemalt poolt vutimarinaadiga, küpseta 2 minutit. Seejärel lisa grillile vutid. Küpseta keskmisel kuumusel vutte mõlemalt poolt 3-4 minutit, serveeri koos ploomivarraste ja värske koriandriga.