Grillitud lambamaks koduse sibula ja rullkõrvitsaga

  • 1 kg lambamaksa
  • 1 dl toiduõli
  • 1 dl valget veini
  • 2 sl tumedat muscovado suhkrut 
  • kimp värsket tüümiani
  • soola
  • soovi korral musta pipart
Puhasta maks kelmetest ja lõika kuubikuteks. Haki tüümian ja sega ülejäänud marinaadiainetega ning vala maksatükkidele. Lase vähemalt paar tundi jahedas seista ja grilli soovitavalt grillimisresti vahel. Ka köögiviljavarraste jaoks mõeldud neljaks lõigatud sibulad (soovitavalt kas Peipsiäärne või Jõgeva sibul) ja tükkideks lõigatud rullkõrvitsad võib enne kergelt marineerida, kasutades marinaadiks 1 dl toiduõli kohta 1 sl heledat muscovadot, 2 sl brändit või konjakit ja maitse järgi soola.