Hapukapsastruudel

  • 300 g hapukapsast
  • 1 sibul
  • 1–2 sl  suhkruroosiirupit 
  • 1 dl puljongit
  • u 3 dl poolmagusat punast veini
  • 2 dl soolaseeni (riisikad on sobivaimad)
  • 3–4 sl hapukoort
  • meelepärast ürdisoola
  • 0,5 kg lehttainast
  • 1 muna
Nõruta hapukapsas (kui see on väga hapu ja soolane, võid selle enne läbi loputada). Pane kapsas koos hakitud sibula, suhkruroosiirupi ja puljongiga potti hauduma. Lisa kohe ka osa veinist, kuid ära kogu veini korraga potti vala (lisa see osade kaupa, nagu risotot valmistadeski). Hauta umbes 1 tund, kuni kapsas on parajalt pehme. Tõsta kapsas jahtuma. Samal ajal haki metsaseened (soolaseeni tuleb enne leotada) üsna jämedalt, sega nõrutatud kapsaste, hapukoore ja ürdisoolaga. Rulli lehttainas õhemaks (siinsetest kogustest saab kaks parajalt suurt struudlit). Tainalehe servast võid rullide kaunistamiseks lõigata veel ribakesi, lilli või muid kujundeid. Tõsta tainale kapsasegu ja keera rulli. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni struudel on pealt ilus pruun ja krõbe. Kõige paremini maitseb soojalt.