Hanesupp

Puljong:

  • hanekõri ja -kondid
  • porgand
  • sibul
  • must terapipar
  • sool
  • vesi
Pane kõri ja kondid külma veega keema, nii et kondid oleksid veega kaetud. Koori vaht. Seejärel lisa köögiviljad, sool ja pipraterad. Lase tasasel tulel umbes 2,5 tundi keeda. Seejärel kurna läbi sõela. Nopi kontidelt liha.

Hanefilee supile:

  • 2 hanefileed
  • 1 küüslauguküüs
  • tüümianit
  • soola
  • pipart
  • võid
Kuumuta pann ja prae filee mõlemat poolt kuldseks. Võta foolium, pane sinna filee, lisa soola, viilutatud küüslauk ja tüümian. Keera fooliumi ääred üles ja lisa pisut keedetud puljongit ja võid. Keera foolium kokku ja küpseta 160 kraadi juures 2 tundi.

Hanesupp:

  • 1 sibul
  • 1 porgnd
  • 2 sl keedetud läätsesid
  • 40 g porrut
Haki porgand, sibul ja porru ribadeks. Kuumuta poti põhjas või ja lisa juurde porgandi ja sibularibad. Kuumuta veidi. Lisa puljong, läätsed, kontidelt nopitud liha, porru. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Serveeri hanefileega.