Grillitud suvikõrvitsasalat fetajuustu ja piiniaseemnetega

Neljale kuni kuuele

Salat:

  • 100 g rukola salatit
  • 2 keskmise suurusega suvikõrvitsa õhukesed ribad
  • 200 g fetajuustu
  • 50 g piiniaseemneid
  • oliiviõli
  • soola ja pipart
Tõmba kartulikoorimisnoaga suvikõrvitsast õhukesed ribad. Piserda neid oliiviõliga ning maitsesta soola-pipraga ning grilli kiirelt kuumal grillil. Seejärel rösti piiniaseemned kuumal pannil kergelt pruuniks.

Mündivinegrett:

  • 2 tl rafineerimata roosuhkrut 
  • 1 küüslauguküüs, hakituna
  • 4-5 sl oliiviõli
  • poole sidruni mahl
  • väike peotäis värsket münti
  • näpuotsatäis soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
Vinegrettkastme jaoks töötle kõik koostisosad purustajas või blenderis ühtlaseks. Kontrolli maitseid ja vajadusel lisa haput, magusat või soolast.
Laota salatitaldrikule värsket rukolat. Tõsta sinna peale grillitud suvikõrvitsaribad, tükeldatud fetajuust ning piiniaseemned. Nirista peale mündivinegrett ning jahvata peale musta pipart.