Grillitud lambakints

  • 1 spl heledat muscovado suhkrut
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 spl jahvatatud koriandrit
  • 1/2 spl kurkumit
  • 1/2 spl kuivatatud küülauku
  • 1,5 spl soola
  • ½ spl jahvatatud köömneid
  • ½ spl küüslaugupulbrit
  • ½ spl musta pipart
  • ½ spl soola
  • 1 tl kaneeli

Eemalda lambakintsult kont ja määri kintsu liha kokku kuivmarinaadiga.
Seo kints nööriga “singiks”

Võta lambakints vähemalt kaks tundi enne selle küpsetamist külmikust välja. Süüta Big Green Eggis söed ning kuumuta koos convEGGtori ja restiga temperatuurini 130 kraadi.
Pane lambakints restile. Sulge EGGi kaas ja lase lihal ligikaudu neli tundi küpseda.
Iga poole tunni tagant piserda kintsu õunaäädika veega (äädikat 50ml ja vett 400ml)
Samal ajal kui piserdad äädikat mopi ka kints üle.

Mopp

  • 200 g Bbq kastet
  • 100 g mustsõstaramoosi
  • 50 g balsamico kreemi
  • 1-2 kauna hakitud tšillit

Sega kõik ained kokku ja pintselda seguga liha grillimise ajal.