Grillitud kanakintsud dukkah’iga

6-le

  • 500 g kana kondita kintsuliha
  • 1 granaatõuna seemned
  • 2 sl suhkruroosiirupit 
  • 1 laimi mahl
  • 1 dl oliiviõli
  • 2–3 sl magushaput tšillikastet või pool tšillit
  • soola
  • pipart

Dukkah (Egiptusest pärit segu seemnetest ja maitseainetest)

  • 3 sl päevalilleseemneid
  • 3 sl seesamiseemneid
  • 3 sl koriandriseemneid
  • 3 sl kõrvitsaseemneid
  • 1 tl vürtsköömneid
  • soolahelbeid
Lõika kintsuliha kuubikuteks. Eemalda granaatõunast seemned ja pane need koos siirupiga köögikombaini.Töötle püreeks ja vala läbi sõela. Lisa laimimahl, sool, pipar, tšillikaste ja õli. Pane kanatükid marinaadi ja lase vähemalt 30 minutit seista. Seejärel lüki kana eelnevalt leotatud puidust varraste otsa. Grilli mõlemalt poolt, kokku umbes 8–10 minutit. Pane seemned purustajasse ja jahvata peenemaks. Enne söömist kasta kanatükke dukkah-segusse.