Grillitud keeks marjakastmega

Lihtne keeks

Marjakaste

  • 2,5 dl maasikaid või mustikaid
  • 2 sl Demerara suhkrut 
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • poole sidruni mahl
  • ¾ sl palsamiäädikat
  • ¾ sl maisitärklist
  • 1 tl võid
  • grillimiseks paar supilusikatäit sulavõid
  • serveerimiseks vahukoort või vanillijäätist
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad, seejärel sidrunikoor ja –mahl. Sega küpsetuspulber jahuga ning sõelu võivahu peale. Sega lusikaga õrnalt ühtlaseks tainaks. Vala tainas võitatud keeksivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit. Keeks on küps, kui selle sisse torgatud puutikk jääb puhtaks. Lase keeksil vormis jahtuda. Kummuta keeks vormist välja ja lõika 2-3 cm paksusteks viiludeks.
Pintselda keeksiviile kergelt sulavõiga ning grilli kummaltki poolt 1-2 minutit, kuni keeks on kuldpruun. Serveeri soojalt grillil valminud marjakastme ja vahukoore või jäätisega.
Sega marjad suhkru, sidrunimahla ja -koore ning palsamiäädikaga. Lahusta maisitärklis väheses külmas vees ning vala marjadele. Valmista marjade küpsetamiseks kahekordsest fooliumist kõrgete äärtega kauss. Pane kausi põhja või, vala peale marjad ning paki foolium pealt kokku. Küpseta grillil 5-10 minutit, kuni suhkur on sulanud ning marjamahl paksenenud.