Beseekattega rabarberikook pähklisel põhjal

Põhi:

  • 90 g toasooja võid
  • 40 g heledat muscovado suhkrut
  • 1 toasoe muna
  • 140 g riisijahu
  • 50 g rasvavaba pähklijahu või 40 g maisijahu
Haki või kuubikuteks ja vahusta suhkruga kohevaks vahuks. Seejärel vahusta sisse muna. Sega sõelutud jahud vahu hulka. Suru tainas ühtlase kihina 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga või võiga määritud ja jahuga ülepuistatud. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidis:

  • 400 g toasooja toorjuustu
  • 100 g hapukoort
  • 60 g heledat muscovado suhkrut
  • 40 g kaneelisuhkrut
  • 4 munakollast
  • 300-350 g tükeldatud rabarbrit
Sega toasoe toorjuust suhkrute ja hapukoorega ühtlaseks, lisa munakollased. Seejärel sega hulka tükeldatud rabarber. Vala täidis külmkapist võetud vormi tahenenud põhjale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni täidis on äärtest tahenenud, keskelt veel kergelt võdisev.
Võta kook ahjust ja alanda temperatuur 180 kraadini.

Kate:

Vahusta munavalged pehmeks vahuks ja lisa edasi vahustades vähehaaval suhkur. Vaht peaks olema tugevate tippudega ja läikiv. Laota koogi pinnale (soovi korral tee sisse mustreid) ja küpseta kooki ahjus veel 10 minutit.
Enne söömist lase koogil vormis täielikult jahtuda ja hoia külmkapis.