Banaani-mustikamuffinid
12 tk
- 2 muna
- 100 g suhkrut
- 50 g fariinsuhkrut
- 200 g kooritud banaane (u 2 tk)
- 0,75 dl mahedamaitselist õli (nt. viinamarjaseemneõli)
- 1 dl hapukoort
- 250 g /u 4 dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- ¼ tl söögisoodat
- näpuotsaga soola
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- 100 g külmutatud metsamustikaid
Purukate (soovi korral)
- 2 sl jahu
- 1 sl kaneelisuhkrut
- 15 g külma võid
Kuumuta ahi pealt ja alt kuumust kasutades 180-kraadini. Kui kasutad purukatet, siis mõõda koostisained väiksemasse kaussi ja näpi ühtlaseks pudiks. Jäta ootele.
Muffinite valmistamiseks klopi vispli abil munad ja suhkur kokku. Purusta banaanid kahvli abil ja lisa edasi kloppides munasegule koos hapukoore ja õliga. Sega eraldi nõus kokku jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool ning sega vedelama tainaosaga vaid niipalju, et saad ühtlase taina. Lisa mustikad ja sega samuti kergelt tainasse. Jaga tainas muffinipaberitega täidetud 12-kohalisse muffinivormi ja pudista tainale purukate. Küpseta 25-30 minutit kuni muffinid on kerkinud ja jumekad. Söö soojalt või jahtunult.