Aprikoosimoos

u 1 liiter

  • 1 kg aprikoose
  • 1 dl vett
  • 500 g moosisuhkrut
  • ühest sidrunist välja pigistatud mahl
  • 0,5 dl-1 dl Amarettot (maitse järgi)

Poolita aprikoosid, eemalda kivid. Tükelda aprikoosid väiksemaks. Pane koos veega potti ja kuumuta, kuni nad auravad. Nüüd lisa moosisuhkur, sega läbi ja lase ilma kaaneta 15 minutit podiseda. Selle aja jooksul võib moosi vahepeal mõned korrad segada. Kui aprikoosid on täiesti pehmed, püreesta moos saumikseriga. Osad tükid võivad ka sisse jääda, kindlasti ei pea see olema ühtlane püree. Aga võib, tekstuur on puhtalt maitseasi. Nüüd lisa sidrunimahl ja Amaretto, kuumuta moos korraks veel keema.
Vala kuumalt steriliseeritud purkidesse ja sulge need õhukindlalt. Seistes moos pakseneb, eriti külmkapis hoides.