Amaretti küpsised apelsiniga

27 tk

  • 300 g mandlijahu
  • 200 g suhkrut
  • 3 munavalget, 90 g kokku (M munad)
  • 0,5 tl soola
  • 1 väiksemalt apelsinilt riivitud koor, ainult oranž osa
  • 50 g tuhksuhkrut

Sega omavahel mandlijahu ja suhkur. Vahusta munad soolaga pehmete tippudega vahuks. Tõsta mandli-suhkrusegu jaokaupa munavalgete hulka, iga lisamise järel läbi segades. Segamiseks on hea võtta puu- või silikoonlusikas. Koos viimase mandli-suhkrusegu portsu lisamisega pane tainasse ka riivitud apelsinikoor, sega.
Puista tuhksuhkur taldrikule.
Tõsta teelusikaga tainast peopessa ja vormi pallid. Veereta neid tuhksuhkrus. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta pallid klaasi põhjaga veid lamedamaks, nii et servad murenevad veidi. Küpsised peaks jääma siiski üsna pontsakad, mitte õhukesed. Jäta küpsistele  vahed, sest tainas vajub ahjus küpsedes mõnevõrra laiemaks.
Küpseta 170 kraadi juures 15-20 minutit. Ahjud on erinevad, nii et kontrolli peale 15 minuti möödumist oma küpsiseid. Nad peaksid pealt ja alt olema tõmbunud kõvemaks ja saanud veidi kuldset värvi, kuid sisemus on pehme.