Põhjaka silgud
- räimi
- 5 spl soola
- 5 spl suhkrut
- 5 spl äädikat
- musta pipart
- sibulat
- toiduõli
Pane kalad eelmisel päeval marinaadi. Marinaadi retsept: 1 l vee kohta 5 kuhjaga supilusikatäit soola, sama palju suhkrut ja äädikat. Järgmisel päeval puhasta kalad, lao kihiti purki või topsi, kihtide vahele pane sibularatas ja musta pipart. Kui purk täis, vala õliga üle.
- Majonees
- munakollaseid
- sinepit
- toiduõli
- küüslauku
- valge veini äädikat
- soola
- musta pipart
- suhkrut
Sega paar munakollast küüslaugu ja sinepiga, lisa ka maitseained ja supilusikatäis valge veini äädikat. Pane segu vahustajasse ja hakka peene nirena juurde valama mahedamaitselist toiduõli, segu pidevalt mikserdades või vispeldades. Kui majonees läheb parajalt paksuks, kontrolli maitset, vajadusel lisa soola, pipart või suhkrut.