Sealihalõigud karamellistatud sibulatega

neljale

  • 5 sl rapsi- või oliiviõli
  • 85 g võid
  • 4 sealihalõiku (välisfilee, karree)
  • 4 suurt sibulat
  • 1-2 tl pruuni roosuhkrut
  • 2 suurt küüslauguküünt
  • 6 värsket tüümianioksa
  • kimp värsket salveid
  • 4 loorberilehte
  • soola
  • musta pipart
Pane ahi 180 kraadile soojenema. Kuumuta paksupõhjalisel pannil 2 sl õli ja 25 g võid. Lisa sealihalõigud ja küpseta kiiresti mõõdukalt tugeval kuumusel, aeg-ajalt pöörates, kuni liha on pruunistunud. Kuumuta ülejäänud õli ja 25 g võid praepannil, lisa viilutatud sibulad ja suhkur. Prae tasasel tulel 10-15 minutit, kuni sibulad on kuldpruunid ja kenasti karamellistunud. Aseta eelnevalt pruunistatud sealihalõigud ahjupannile. Laota karamellistunud sibulad lihalõikudele, poeta peale küüslauk, tüümian ja salvei ning ülejäänud või. Aseta igale lihalõigule loorberileht. Maitsesta soola-pipraga, kata fooliumiga ja küpseta 180 kraadises ahjus 45-60 minutit.