Sealihavardada ehk moo ping

  • 500 g sea kaelakarbonaadi
  • 4 küüslauguküünt
  • peotäis värsket koriandrit
  • 2 sl kalakastet
  • 1 sl sojakastet
  • 1 sl austrikastet
  • näpuotsaga soodat
  • 2 sl pruuni roosuhkrut 
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl valget pipart
  • pintseldamiseks kookospiima
  • väikseid bambusest grillvardaid
Purusta saumikseriga või uhmris küüslauk, valge pipar ja koriander. Sega juurde kalakaste, sojakaste, austrikaste, sool ja suhkur. Lõika sealiha paksudeks viiludeks ja viilud omakorda umbes 3 cm laiusteks pikkadeks ribadeks. Sega liha ribad marinaadiga, kata kaane või toidukilega ja jäta vähemalt paariks tunniks külmkappi marineeruma (võimalusel kogu ööks). Umbes poos tundi enne grillimist pane bambusvardad vette likku, et nad grillimise ajal põlema ei läheks. Kui vardad on piisavalt ligunenud, aja igasse vardasse pikkupidi üks lihariba. Grilli vardaid nii, et liha küpseks mõlemalt poolt kuldseks. Pintselda grillimise ajal liha mitu korda mõlemalt poolt kookospiimaga. Serveeri soojalt mõne meelepärase kastmega – näiteks magusa tšillikastmega, teravamate maitsete austajatele soovitan aga hoopis Sriracha kastet.