Suvikõrvitsamoos ingveri ja laimiga
u 8 dl
- 800 g rohelisi või kollaseid suvikõrvitsaid
- 70 g ingverit
- 2 laimi mahl ja 1 laimi riivitud koor
- 300 g moosisuhkrut
Lõika suvikõrvitsad suuremateks tükkideks. Koori ja riivi ingver ning jäta tugevad kiud kasutamata. Kalla mõlemad sügavamasse nõusse ja töötle saumikseri abil veidi tükiliseks püreeks. Vala saadud segu potti ja lisa laimimahl. Lase keskmise kuumuse juures u 3-4 minutit vaikse mulinaga keeda, seejärel lisa suhkur kolmes jaos. Keeda vahepeal segades 8-10 minutit, kuni saad kena ja läbikumava moosi. Viimasena sega moosi hulka riivitud laimikoor. Kui soovid kontrollida, kas moos korralikult tardub, pane enne moosi keetma asumist külmikusse mõni väiksem klaas- või plekk-kauss. Tõsta külma nõusse poole teelusika jagu moosi ja lase külmikus mõni minut veel jahtuda. Kui näed, et moos võiks veel rohkem kallerdunud olla, keeda lihtsalt veel paar minutit ja korda testi. Kalla valmis moos steriliseeritud purkidesse ja lase täielikult jahtuda. Hoia jahedas.