Suvine sõstra-õunamoos

  • 900 g -1 kg magusaid suveõunu (nt Valge Klaar)
  • 900 g – 1 kg punaseid sõstraid
  • 600 g moosisuhkrut

 

Aseta puhastatud ja u 1 cm tükkideks lõigatud õunad ning sõstrad koos 2 dl veega potti. Lase poti sisul keema tõusta ja keeda keskmisest pisut madalamal kuumusel 10-15 minutit kuni marjad on katki ja õunad pehmed.

Püreesta moos saumikseriga või muul viisil (nt köögikombaini kasutades). Segu ei pea olema ühtlane tükkideta püree, sest oluline on vaid (suurem osa) punase sõstra seemneid purustada.

Lisa suhkur ja keeda moosi madalal tulel aeg-ajalt segades u 10 minutit. Lase moosil u 15 minutit seista ja vala seejärel steriliseeritud purkidesse. Moos pakseneb jahtudes.