Õhulised maasikapilved

10-le

  • 6 munavalget
  • 250 g ekstrapeent suhkrut
  • 2 sl vanillisuhkrut
  • soola
  • 1 sl tärklist
  • 1 sl õunaäädikat või sidrunimahla
  • 1-2 tl punast vedelat toiduvärvi
  • 400 ml vahukoort
  • 300 g maasikaid
  • 50 g pistaatsiapähkleid

Eralda munavalged munakollasest ja jälgi, et munakollast ei satuks valgete sekka. Lisa näpuotsaga soola ja hakka munavalgeid lauamikseri või käsimikseriga vahustama. Lisa suhkrut mikseri töötamise ajal kolmes jaos. Vahusta munavalged tugevaks läikivaks vahuks. Kui kaussi tagurpidi keerates munavaht välja ei valgu on see piisavalt vahustatud. Lisa tärklis ja äädikas või sidrunimahl ning  sega veel paar tiiru. Tilguta juurde toiduvärv ja tõmba lusikaga kergelt segades vaht triibuliseks.

Kuumuta ahi 150 kraadini. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lusikaga 10 ühesuurust munavahu kuhja. Tee iga pesa peale väike lohk lusikaga. Tõsta eelkuumutatud ahju ja alanda kohe kuumus 120 kraadile. Küpseta 40 minutit, lülita ahi välja ja lase beseel ahjus veel kuivada umbes 2-3 tundi.

Serveerimisel vahusta koor vanillisuhkruga. Tõsta beseele ja kaunista maasikate ja hakitud pähklitega.