Miso-karamellivaht
- 100 g Demerara suhkrut
- 15 g tumedat miso pastat
- 40 g vett
- 150 g vahukoort
- 125 g piima
- 3 g želatiini pulbrit
- meresoolahelbeid
Pane suhkur potti vähese veega. Kuumata kuni karamelliseerub. Kuumuta misopasta ja lisa karamellile. Lisa segule piim ja vahukoor. Lased keema tõusta ja pruunistuda. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata väheses kuumas vees. Sega peene joana karamellisegusse. Pane sifoonpudelisse. Lase jahtuda ja siis serveeri näiteks katafi tainas pähklitega.
Kataifi tainas pähklid
- 25g glükoosisiirupit
- 25g mett
- 15 ml vett
- 75g kataifi tainast
- 20g võid
- 35 g hakitud pistaatsiapähkleid
Pane glükoosisiirup, mesi ja vesi kastrulisse ja keeda ühtlaseks siirupiks. Sega kataifi tainas hakitud pistaatsiapähklite ja võiga. Sega siirupiga kokku. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi peale. Küpseta 160 kraadises ahjus 5-10 minutit.
Serveeri miso-karamellivaht koos katafi tainas pistaatsiapähklitega.
* soolase toidu puhul sobib miso-karamellivahtu serveerida koos küpsetatud juurviljade või kartuliga. Soolase toidu puhul timmi miso ja suhkru vahekord enda maitsele parajaks.