Miso-karamellikaste kalale

Puljong

  • 1 kala selgroog ja pea
  • 3 l vett

Rösti kala kogu ahjus 165 kraadi juures 40 minutit. Pane kala koos külma veega potti. Kuumuta ja riisu vaht, kui seda tekib. Keeda puljongit tasasel tulel kuni pool vedelikust on alles jäänud. Kurna läbi sõelale asetatud marli.

Kaste

  • 1,4 l puljongit
  • 140 g heledat misopastat
  • 200 g suhkrut
  • 5 g Maldoni soolahelbeid
  • 300 g vahukoort
  • 50 g võid (82%)

Kuumuta suhkur poti põhjas keskmisel kuumusel, kuni see muutub pruuniks ja karamelliseks.
Vala karamellile peale puljong ja lisa või. Kuumuta 5 min. ning lisa misopasta.
Keeda tasasel tulel kokku, selleks kulub u. 20-25 min. Lisa vahukoor ja kuumuta veel 5-7 min.
Lõpuks timmi maitset soolahelvestega. Kurna ja jahuta.

Serveeri kaste pannil küpsetatud kalaga.