Pirni-ingveri pirukas

  • 2 pirni
  • 2 lehte külmutatud lehtainast
  • 2 sl võid
  • 2 tl kaneelisuhkrut
  • 1 sp riivitud värsket ingverit
  • 1 tl Demerara suhkrut
  • 30 g sinihallitusjuustu (soovi korral)

Tõsta lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lase sulada. Aseta kaks tainaplaati kõrvuti ja rulli pisut ühtlasemaks. Joonista terava noaga 1 cm äärtest “raam”, kuid ära tainast lõpuni lõika.
Sulata potis või ja kaneelisuhkur, lisa riivitud ingver. Määri segu tainale. Lõika pirnid õhukesteks viiludeks ja lao tainale raami sisse. Raputa peale demerara suhkrut. Küpseta 205 kraadises ahjus 15 minutit.
Serveerimisel puista peale (soovi korral) sinihallitusjuustu.

*Kui soovid võid juusu pudistada ka pirnidele enne ahju panemist.