Madeleine’id
12 tk
- 100 g võid+1 sl vormi määrimiseks
- 2 muna (M)
- 100 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0,5-1 sl sidrunilt riivitud koort
- 100 g nisujahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsaga soola
- tuhksuhkrut
Sulata esmalt 1 sl võid ja määri sellega pintsli abil vormi pesad õhukeselt võiseks. Kui vähegi mahub, tõsta muude tegemiste ajaks vorm külmkappi seisma.
Sulata 100 g võid ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga, see ei pea nii kohev olema kui biskviidi teoks, pigem vedelam vaht. Sega hulka riivitud sidrunikoor. Sega omavahel nisujahu, küpsetuspulber ja näpuotsaga soola. Sõelu jahusegu munavahu hulka ja sega kergelt ühtlaseks. Vala hulka jahtunud sulavõi ja sega ühtlaseks tainaks, väldi ülesegamist. Täida vormid 3/4 ulatuses. Tõsta eelkuumutatud 190-kraadisesse ahju ja küpseta 9 minutit, kuni peale on tekkinud väike mügarik ja alumine pool kuldne. Sõelu valmis Madeleine’idele imeõhukeselt tuhksuhkrut. Parimad kohe värskelt.