Pohla-õunakissell kohupiimamuffinitega

Kissell

  • 300 g pohli
  • 4 keskmist õuna
  • 200-300 g suhkrut
  • 4 sl kartulijahu ehk -tärklist

Lõika puhastatud ja kooritud õunad tükkideks.

Aseta pohlad ja õunad koos suhkru ja 1,2 l veega potti, lase keema tõusta, keera kuumust vaiksemaks ja keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni viljad on pehmed ja kergelt lagunenud. Sega kisselli aeg-ajalt keemise ajal.

Keera kuumus kinni ja sega eraldi anumas kartulitärklis külma veega ühtlaseks. Vala tärklisesegu ühtlase nirena potti ise samal ajal kisselli segades, et ei tekiks tükke.

Kuumuta kisselli mõni minut samal ajal segades, kuni see pakseneb nii paksuks, kui soovid. Kui kissell aga juba tärklise sisse segamisel muutub parajalt paksuks, pole vajagi enam kuumutada. Ära kisselli keema lase! Lase kissellil täielikult jahtuda ja aseta see siis külmkappi.

Kohupiimamuffinid

  • 50 g sulatatud võid
  • 3 muna
  • 50 g suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 600 g (3 pakki) vanilli- või rosinakohupiima
  • 20 g tärklist
  • 30 g nisu- või riisijahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Sulata või ja lase veidi jahtuda. Klopi munad suhkrutega kergelt lahti ja sega hulka kohupiim.

Sega kuivained (jahu, tärklis ja küpsetuspulber) omavahel. Sega kuivainesegu kohupiimasegu hulka, viimasena lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks.

Jaota tainas 11-12 silikoonist muffinivormi vahel neid mitte päris ääreni täites, vaid jättes ülevalt äärest vähemalt 0,5 cm tühjaks. Küpseta 180-kraadises ahjus u 30 minutit, kuni muffinid on tahenenud ja pealt kergelt kuldsed. Lase koogikestel täielikult jahtuda ja hoia neid kuni söömiseni külmkapis.