Karamellikattega õuna- pohla kook

10 tk

  • 100 g suhkrut
  • 35 g võid
  • 2 muna
  • soola
  • 170 g jahu
  • 60 ml piima
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 3-4 kesmist õuna
  • peotäis pohli

Kaste

Pane ahi soojenema 180 kraadile

Sulata või. Sega kausis suhkrud, sulatatud või, sool ja munad. Sega hoolega. Lisa piim ja sõelutud jahu. Sega juurde pohlad. Vala tainas võiga määritud 20- 23 cm läbimõõduga pirukavormi. Lõika õnunad sektoriteks, eemalda südamikud. Lao õunad koogile. Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.

Koogi küpsemise ajal valmista kaste. Vala koor väiksemasse kastrulisse, lisa suhkrud ja keeda tasasel tulel 10 minutit pidevalt segades.
Vala kaste kuumale koogile ja lase jahtuda.
Serveeri kook leigelt ja soovi korral vanillijäätisega.