Kreemine rabarbri-toorjuustukook
Põhi
- 3 muna
- 3 sl heledat muscovado suhkrut
- 2 sl jahu
Täidis
- 400 g toorjuustu (toasoojana)
- 3 sl hapukoort
- 1 dl heledat muscovado suhkrut
- 3 muna
- 3 sl jahu
- 2 sl vanillisuhkrut
- 1 tl kaneeli
- 5-6 vart rabarberit
Põhja valmistamiseks eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega munakollane suhkruga ja vahusta. Lisa munakollasevahule jahu ja sega kergelt munavalgevahuga. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud 23 cm koogivormi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 10 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Vahusta tosoe toorjuust ja hapukoor suhkruga. Lisa ükshaaval munad ja sega iga muna eraldi sisse. Lisa jahu. Haki rabarber ja sega kaneeli ja vanillisuhkruga. Sega rabarber toorjuustukreemi sisse.
Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 200 kraadi juures 50 minutit. Jahuta ja hoia paar tundi külmkapis. Seveerimisel puista peale tuhksuhkrut.