Šokolaadikreem kaerakoorega
4-le
- 2 dl kaerakoort
- 3 sl tumedat muscovado suhkrut
- 1 tl kaneeli
- 100g tumedat šokolaadi
Sulata šokolaad veevannil või mikros. Vahusta koor suhkru ja kaneeliga kohevaks. Tõsta paar lusikatäit kõrvale kaunistamiseks. Sega sulatatud šokolaad vahustatud koorega ja jaga magustoidupokaalidesse. Tõsta vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Serveerimisel kaunista ülejäänud vahustatud koorega, riivi peale šokolaadi. Võid veel juurde sättida mandariini sektoreid. *
*Lisandiks sobivad veel ka siirupised kirsid, pohlad või jõhvikad. Tõsta marjad potti (võivad olla ka otse sügavkülmast), lisa veidi vett ja kuumuta keemiseni. Lisa 80-100 g suhkrut 300 g marjade kohta ja kuumuta kuni suhkur on sulanud. Lase veel umbes 15-20 minutit kokku keeda ja jahuta.