Šokolaadipasha

  • 300 g täisrasvast kohupiima (näiteks Saida farmi)
  • 200 ml vahukoort
  • 50 g tumedat muscovado suhkrut 
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 50 g võid
  • 1/2 dl likööri (Baileys või munaliköör)
  • Serveerimiseks pähkleid ja šokolaadi.
Sulata või ja šokolaad paksupõhjalises potis tasasel tulel pidevalt segades ning tõsta siis kõrvale. Vahusta koor suhkruga. Sega kohupiim ning šokolaadisegu, lisa liköör ja seejärel sega juurde vahustatud koor. Tõsta segu marliga vooderdatud pashavormi. Võid kasutada ka marliga vooderdatud sõela. Aseta vorm või sõel kausi kohale, et üleliigne vedelik välja nõrguks. Pane pasha külmkappi tahenema ja hoia seda vähemalt 5-6 tundi, veel parem üle öö külmkapis. Serveerimiseks kummuta pasha taldrikule ja haruta ettevaatlikult marli selle ümbert.
Puisat pinnale hakitud pähkleid ja šokolaadi.