Valge šokolaadiga panna cotta punase sõstraga
Kogus: 6-le
Panna Cotta
- 2 dl piima
- 3 dl 35%-list koort
- 50 g valget šokolaadi
- 1 tl vanillisuhkut
- 1 dl tarretisesuhkrut Multi
Punase sõstra tarretis
- 3-4 dl punasesõstramahla (ca 1-1,5 liitrist marjadest)
- 1 dl tarretisesuhkrut Multi
- kaunistamiseks punaseid sõstraid
Valmista esmalt punase sõstra mahl. Selleks tõsta punased sõstrad kastrulisse ja kuumuta vaiksel tulel, kuni mahl hakkab eralduma. Suru lusikaga marju puruks, et võimalikult palju mahla eralduks. Kurna saadud mahl sõelal ja selge mahla saamiseks ära väga tugevalt sõstrasegu vajuta. Mõõda välja vajalik kogus mahla ja tõsta kõrvale.
Panna cotta valmistamiseks kuumuta kastrulis piima ja koore segu. Lisa ka vanillisuhkur ja tarretisesuhkur ning kuumuta keemiseni. Keeda pool minutit ja sega juurde hakitud valge šokolaad ning sega kõik ühtlaseks. Jaota magustoidupokaalidesse või -kaussidesse. Tõsta 3-4 tunniks külmkappi tahenema.
Kui alumine kiht on tarretunud, valmista punase sõstra tarretis. Selleks sega punasesõstramahl ja tarretisesuhkur kastrulis kokku ja kuumuta keemiseni. Keeda umbes pool minutit ning jahuta siis veidi. Tõsta ettevaatlikult ja vajadusel osade kaupa (et kuum tarretis alumist kihti üles ei sulataks) sõstratarretis Panna Cottale. Tõsta jahedasse kuni ka pealmine kiht on tarretunud.
Hoia serveerimiseni jahedas ja lauale viies lisa punaseid sõstraid.