Ahjuõunad
- 3 suuremat õuna (Antonovka)
- 1 dl kaerahelbeid
- 1 dl (kaera)jahu
- 30 g martsipani
- 30 g võid
- 1 sl kaneelisuhkrut
- 2 sl brändit (soovi korral)
- peotäis pohli
Poolita õunad ja eemalda südamik. Sega kausis kaerahelbed, jahu, riivitud martsipan, suhkur ja külma või kuubikud. Mudi käte vahel tainas ühtlaseks. Lisa brändi, kui seda kasutad ja pohlad. Kata õunapoolikud kaerahelbeseguga, nii, et neil on justkui mütsid peas. Tõsta õunapoolikud muffinipannile või lao ahjuvormi üksteise kõrvale. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, kuni kate on kuldne ja krõbe ning õunad pehmed. Õunte küpsemise ajal valmista karamellikaste.
Karamellikaste
- 1 dl rõõska koort
- 3 sl heledat muscovado suhkrut
- 20 g võid
- soola
Kuumuta koor keemiseni, alanda kuumust ja lisa suhkur. Lase vaikselt mulisedes keeda, kuni segu pakseneb (5-10 min). Lisa või ja näpuotsaga soola. Jahuta kaste toatemperatuurini.
Serveeri ahjuõunu leigelt koos karamellikastmega.